Esittelyssä MaiTherapy-terapeutti

Tiina Järvikangas

Olen Tiina, kyltymätön hyvien hetkien ja tunnelmien fiilistelijä, utelias ja innokas itseni kehittäjä. Uskon itsetuntemuksen ja toiveikkaan mielen toimivan tienä oman voiman ja minuuden äärelle.

Erityisopetuksen työkentällä oppimisen-, keskittymisen- ja käyttäytymisen haasteiden parissa olen toiminut jo yli 20 vuotta. Neuropsykiatriset häiriöt ja kasvatukselliset pulmat ovat työssäni päivittäin läsnä.

Terapeuttina kuljen asiakkaideni matkalla mukana luoden toivoa tulevaan ja rohkaisten oman voiman ja itsetuntemuksen vahvistumisen äärelle.

Työotteeni on ratkaisukeskeinen. Uskon keskustelun voimaan ja lyhytterapian oikea-aikaisten palveluiden toimivuuteen niin ennaltaehkäisevästi, kuin elämänkriisien keskelläkin. Oman mielen tarkastelu, itsetuntemuksen vahvistuminen sekä oman elämänjanan utelias tutkiskelu, toimivat hyvänä pohjana kohdata myös elämän mukanaan tuomat haasteet.

Hyvinvoivan mielemme positiivinen vaikutus ympäristöömme ja ihmissuhteisiimme on saumaton. Olen nähnyt pienten arkisten muutosten suuret vaikutukset niin ajatusten kuin käytännönkin tasolla. Uskon hyvän huomaamisen kyvyn voimaannuttavaan vaikutukseen sekä oman elämänjanan ymmärtämisen tärkeyteen. Tunne- ja vuorovaikutustaitojen tiedostava harjoittelu ovat myös läsnä terapeuttisissa harjoituksissa vastaanotollani.

Erityisosaamiseni painottuu erityisesti autismikirjon häiriöiden, ADHD:n, käytös- ja mielialahäiriöiden sekä ihmissuhdehaasteiden saralle. Erotyöskentely, pari- ja perheterapia, kasvatuksen pulmat sekä itsetuntemuksen rakentuminen oman elämänhallinnan kautta, ovat keskeistä osaamisaluettani. Kauttani voit varata paikkasi myös Suomalainen eroseminaari -erotyöskentelyryhmiini.

Terapeuttina painotan elämäntapahtumiemme jäsentelyn, sanoittamisen ja ymmärtämisen tärkeyttä sekä turvallisuuden tunteen kokemusta. Voimavarakeskeinen työskentely on minulle tärkeää. Erityisesti vaikeissa elämäntilanteissa toiveikkaan tulevaisuuden hahmottamisen tärkeys korostuu. Jos koet, että voisin olla sinun matkallesi sopiva terapeutti, varaa aikasi minulle. Keskitytään asioidesi äärelle yhdessä ja luodaan sinun elämänpolustasi mieluinen ja toiveikas.

jarvikangastiina@gmail.com

Tiinan erityisosaaminen

Autan sinua mm. seuraavissa tilanteissa:

 • Parisuhdeasiat
 • ADHD
 • Autismikirjo
 • Erotyöskentely
 • Narsismi

Koulutukseni:

 • KM, Kasvatustieteen maisteri
 • Luokanopettaja
 • Erityisopettaja
 • Opetushallinnon tutkinto
 • Neuropsykiatrinen valmentaja
 • Lyhytterapeutti Lti
 • Reteaming coach
 • Suomalainen eroseminaari ohjaaja
Tunnistitko elämässäsi osa-alueen, jonka kanssa tarvitsisit apua?

Varaa aika terapiaan nettivarauskalenteristamme.

Asiakkaiden sanomaa

Pidin läsnäolostasi ja monipuolisesta näkökyvystä asioihini. Kysymyksesi herättelivät lämminhenkiseen itsereflektioon.
Asiakas, 43
Tukesi avulla pystyin hahmottaa ihmissuhteideni punaista lankaa. Ymmärsin itseäni ja historiaani paremmin. Annoit rauhaa ja aikaa oivaltamiseen. Kanssasi oli hyvä työstää tärkeimpiä ja vaikeimpia elämäni aiheita.
Asiakas, 45
Terapia pelasti parisuhteeni. Itsetuntemukseni kasvaessa, itsetuntoni vahvistui ja ymmärsin, että haasteeni eivät johtuneet parisuhteestani, vaan omista vaikeista kokemuksistani ja traumoistani. Historiaani käsittelemällä, suhteeni syveni.
Asiakas, 37
Ammattitaitosi ja pitkä kokemuksesi ADHD:n parissa auttoi minua hyväksymään diagnoosini paremmin. Löysin ja sanoitin vahvuuksiani ja itsetuntoni vahvistui.
Asiakas, 40

Kokonaisvaltainen hyvinvointi alkaa sinusta

Älä turhaudu enää riittämättömyyden ja pahan olon tunteisiin.

Aloita terapia varaamalla aika nettivarauskalenteristamme.